STARTEN ALS VERENIGING

Een vruchtbare samenwerking creëren tussen scholen en korfbalverenigingen, dat is het doel! Zo maken scholen kennis met verschillende lesprogramma's, ervaren kinderen het plezier van korfbal en kun je als vereniging je maatschappelijke rol vergroten en nieuwe leden werven. Schoolkorfbal kan veel voor jouw vereniging betekenen en is makkelijk te organiseren. Geïnteresseerd?

Lees hier meer...

Download hulpmiddelen

Richtlijnen schoolkorfbal

Hoe ziet korfbal eruit voor de groepen 1 en 2? Hoe wordt het in de onderbouw en de bovenbouw gespeeld of juist op het voortgezet of speciaal onderwijs? Deze richtlijnen helpen je bij het toepassen van de juiste spelvorm, veldafmetingen en algemene spelregels.

Leskaarten schoolkorfbal

De leskaarten bieden praktische tips en voorbeelden voor het invullen van een korfballes op school. Inclusief extra oefenstof!

Toolkit schoolkorfbal

Elke startende vereniging weet met behulp van de toolkit in eenvoudige stappen schoolkorfbalactiviteiten op te zetten en een goede samenwerking met het onderwijs op te bouwen. Ook geschikt voor ervaren verenigingen die nieuwe ideeën willen opdoen.

Geïllustreerde leidraad spelregels korfbal

Wat mag eigenlijk wel en niet als je korfbalt? Deze geïllustreerde leidraad laat zien wat de spelregels van onze sport zijn. Download ze, print ze en deel ze uit voor de korfballes op school of aan nieuwe jeugdleden op de vereniging. Een leuke en laagdrempelige kennismaking met korfbal!

Geïllustreerde leidraad 'Hoe houden we korfbal leuk?'

Korfballen met je vriendjes en vriendinnetjes is natuurlijk superleuk! Maar om te zorgen dat het leuk blijft, moet je wel rekening houden met elkaar. Hoe houd je het gezellig? Deze geïllustreerde leidraad geeft tips.

Goodiebag schoolkorfbal

Houd de herinnering aan de korfballessen levendig door de kinderen een leuke goodiebag mee te geven. Met onder andere een knutselkorf en een balletje, zodat ze thuis kunnen blijven oefenen. Zelf aan te vullen met bijvoorbeeld een flyer van je vereniging, waarmee je ze aanbiedt een paar keer gratis mee te trainen!

De goodiebags zijn via de onderstaande knop aan te vragen, met een minimum van 50 stuks, waarvan de eerste 25 gratis! Betalen kan door €6,95 (verzendkosten) + €1,20 per goodiebag over te maken naar rekeningnummer NL16TRIO0198346999 t.n.v. KNKV, o.v.v. ‘verzendkosten goodiebags’ en de naam van je vereniging.

Workshop schoolkorfbal

Wat kan schoolkorfbal voor jouw vereniging betekenen? Bestuurders en commissies van verschillende verenigingen wisselen tijdens deze workshops kennis en ervaring uit, onder leiding van projectleider schoolkorfbal Leon Simons.

Scholing Schooltrainer

Schoolkorfballessen geven is niet hetzelfde als training geven aan een korfbalteam. Niet alleen door niveauverschillen, maar ook door het verschil in dynamiek. Deze scholing leidt je op tot SchoolTrainer, primair gericht op lessen korfbal op de basisschool en andere schoolkorfbalactiviteiten.

Korfballessen door partners KNKV

Geen eigen trainers, (gym)docent of combinatiefunctionaris beschikbaar, maar wil je wel kennismakingslessen schoolkorfbal bieden? Huur dan één van de partners van het KNKV in. Zij hebben alle kennis en expertise in huis om kwalitatief goede lessen in te vullen. De tarieven zijn gelijk, het is alleen nog een kwestie van jullie agenda’s afstemmen.

VIND EEN SCHOOL IN DE BUURT