Geslaagde Tour van Oranje in Kampen
21 september 2016
Uitnodiging voor alle Kangoeroes op zaterdag 5 november 2016 in Alphen aan den Rijn!
1 oktober 2016

Sportieve strijd tijdens schoolkorfbal- toernooi bij Devinco

Sportieve strijd tijdens schoolkorfbaltoernooi bij Devinco

De korfbalvelden van Devinco aan de Rielerweg stonden afgelopen woensdag vol met basisscholieren. Het jaarlijkse schoolkorfbaltoernooi stond namelijk op het programma en maar liefst 38 teams verschenen aan de start.

Het korfbaltoernooi wordt inmiddels al enkele jaren gehouden in het kader van de landelijke korfbalmaand, dat is september. Kinderen uit de groepen 5 tot en met 8 van het basisonderwijs maken hier kennis met de sport. Voor de groepen 3 en 4 is er een korfbalspellencircuit. Woensdag was het zover in Deventer met 38 teams in het toernooi en 60 kinderen bij het spellencircuit. Deze grote opkomst was onder andere te danken aan de samenwerking van korfbalvereniging Devinco met de werving die combinatiefunctionarissen van het Sportbedrijf Deventer doen onder de kinderen op het basisonderwijs.

Dit jaar was er zelfs speciaal bezoek, van Dave, de mascotte van het Deventer Sportbedrijf. Dave opende de nationale sportweek bij de korfbalvereniging. Ook kreeg het toernooi bezoek van een Deventer Radio en Televisie camera en een verslaggeefster. Afke Bolt werd namens de schoolkorfbalcommissie geïnterviewd en ook twee kinderen van De Wizard hebben vragen beantwoord.

Finales In de categorie 5/6 ging de finale tussen De Wizard en L’Ambiente. Deze spannende finale eindigde in 2-1 voor L’Ambiente. De Fair Play Prijs werd in deze leeftijdscategorie gewonnen door de Olijfboom team 1. De andere finale werd gespeeld in categorie 7/8 en ging tussen De Rank 3 en de Wizard 2. Ook deze finale was erg spannend en eindigde zelfs gelijk (1-1). Bij de strafworpen bleek De Rank net iets meer tegen de zenuwen bestand en ging er met de eerste prijs vandoor. In deze categorie was de Hovenschool team 2 het sportiefste team en won de Fair Play Prijs. Spellencircuit

Tijdens het spellencircuit hebben kinderen uit de groepen 3 en 4 kennis gemaakt met de korfbalsport. Deze spellen werden begeleid door Aventus-studenten die via het Sportleerbedrijf stage lopen bij sportverenigingen en het Sportbedrijf Deventer. De hulp was natuurlijk zeer welkom, maar ook nog erg geslaagd. De kinderen vonden het geweldig dat deze jonge mensen met ze aan de slag gingen. Meer informatie en foto’s van het schoolkorfbaltoernooi zijn te vinden op www.devinco.nl. Volgend jaar gaat Devinco er weer vol voor om in september 2017 een leuk en geslaagd schoolkorfbaltoernooi te houden.