STARTEN ALS SCHOOL

Al vanaf groep 1 kan een kind het plezier van korfbal ervaren door samen te leren spelen en hierin te groeien. Wil je als BSO, onderwijs- of gemeentelijke instelling meer weten over schoolkorfbal of starten met kennismakingslessen? Ook voor voortgezet en speciaal onderwijs!

Lees hier meer...

Download hulpmiddelen

Richtlijnen schoolkorfbal

Hoe ziet korfbal eruit voor de groepen 1 en 2? Hoe wordt het in de onderbouw en de bovenbouw gespeeld of juist op het voortgezet of speciaal onderwijs? Deze richtlijnen helpen je bij het toepassen van de juiste spelvorm, veldafmetingen en algemene spelregels.

Leskaarten schoolkorfbal

De leskaarten bieden praktische tips en voorbeelden voor het invullen van een korfballes op school. Inclusief extra oefenstof!

Spreekbeurtpakket

Binnenkort kun je op deze pagina een geheel vernieuwd spreekbeurt- en werkstukpakket downloaden. Tot die tijd is het mogelijk om een pakket aan te vragen bij het KNKV, via deze pagina.

Geïllustreerde leidraad spelregels korfbal

Wat mag eigenlijk wel en niet als je korfbalt? Deze geïllustreerde leidraad laat zien wat de spelregels van onze sport zijn. Download ze, print ze en deel ze uit voor de korfballes op school of aan nieuwe jeugdleden op de vereniging. Een leuke en laagdrempelige kennismaking met korfbal!

Geïllustreerde leidraad 'Hoe houden we korfbal leuk?'

Korfballen met je vriendjes en vriendinnetjes is natuurlijk superleuk! Maar om te zorgen dat het leuk blijft, moet je wel rekening houden met elkaar. Hoe houd je het gezellig? Deze geïllustreerde leidraad geeft tips.

Goodiebag schoolkorfbal

Houd de herinnering aan de korfballessen levendig door de kinderen een leuke goodiebag mee te geven. Met onder andere een knutselkorf en een balletje, zodat ze thuis kunnen blijven oefenen. Zelf aan te vullen met bijvoorbeeld een flyer van je vereniging, waarmee je ze aanbiedt een paar keer gratis mee te trainen!

De goodiebags zijn via de onderstaande knop aan te vragen, met een minimum van 50 stuks, waarvan de eerste 25 gratis! Betalen kan door €6,95 (verzendkosten) + €1,20 per goodiebag over te maken naar rekeningnummer NL16TRIO0198346999 t.n.v. KNKV, o.v.v. ‘verzendkosten goodiebags’ en de naam van je school.

VIND EEN VERENIGING IN DE BUURT