Open NK Schoolkorfbal 24 juni in Noordwolde

Scoren met Schoolkorfbal
28 maart 2017

Open NK Schoolkorfbal 24 juni in Noordwolde

De jubilerende korfbalvereniging Leonidas in Noordwolde (Frl.) organiseert op zaterdag 24 juni een Open Nederlands kampioenschap schoolkorfbal.

Leonidas organiseert al tientallen jaren een eigen clubtoernooi, dat lange tijd het grootste van Nederland was. Ook op het gebied van schoolkorfbal is volgens het bestuur veel ervaring in huis. ‘Ieder jaar wordt samen met een commissie het kampioenschap van Weststellingwerf gehouden, vorig jaar vonden we plek voor 250 wedstrijden op 28 natuurgrasvelden. En in 2015 was ook het Fries kampioenschap in Noordwolde. Leonidas bestaat dit jaar 75 jaar. Het is een mooi moment om een experiment te houden.’ Leonidas ervaart het organiseren van een NK – toch een extra prijs en stimulans voor deelnemers aan de provinciale kampioenschappen – als een kans. Nog nooit eerder is vanuit een vereniging een NK schoolkorfbal georganiseerd, dat gaat Leonidas nu als eerste uitproberen. Het heet een ‘Open NK schoolkorfbal’, omdat een NK alleen georganiseerd kan worden door een sportbond. Overigens denkt de bond wel mee over de organisatie en brengt waar mogelijk expertise in. ‘Verder volgen we op het verzoek van de bond de richtlijnen van het KNKV voor wat betreft schoolkorfbal. Concreet betekent dat voor dit jaar dat de huidige regelgeving van de D-jeugd wedstrijdkorfbal en het 4-Korfbal bij de E- en F-jeugd wordt overgenomen.’

‘Het is nu een enorme uitdaging om alle geïnteresseerde scholen te bereiken. Dat lukt Leonidas niet alleen. We roepen korfbalverenigingen en organisatoren van lokale en regionale toernooien op om nu al bekendheid te geven aan dit nieuwe evenement. De winnaars en finalisten van provinciale schoolkampioenschappen hebben het recht om mee te doen aan dit open NK. Er wordt een plek voor hen gereserveerd. We vragen de organisatoren van provinciale toernooien die (zes) namen aan ons door te geven. Die scholen moeten de deelname aan het Open NK vervolgens uiterlijk op zondag 18 juni bevestigen, want dan zijn alle provinciale kampioenen bekend. ‘ Maakt een school geen gebruik van het recht om mee te doen, dan komt een plek vrij voor andere scholen die zich uiterlijk 18 juni aangemeld hebben. Daarbij geldt de volgorde van aanmelding. Het Open NK biedt zo basisscholen in het hele land, ook op plaatsen waar nu geen gemeentelijke en/of provinciale toernooi bestaat, de kans om mee te doen aan een schoolkorfbalkampioenschap. Iedere school mag per leeftijdscategorie één team aanmelden tegen een vergoeding van € 7,50 per team. Mocht een team na de aanmelding de finale van een provinciaal kampioenschap halen, dan komt er weer een plek vrij voor een team van een andere school. Scholen kunnen zich aanmelden via   leonidas.noordwolde@knkv.net.

1. Henk schreef:

Dit toernooi gaat wegens te weinig aanmeldingen niet door.