Oranje twee dagen in Kampen tijdens Tour
19 september 2016
Sportieve strijd tijdens schoolkorfbal- toernooi bij Devinco
27 september 2016

Geslaagde Tour van Oranje in Kampen

Het Nederlands team bracht dinsdag – en ook woensdag nog – een bezoek aan Kampen. Na opnieuw een serie van clinics voor korfbalclubs DOS Kampen/Veltman en Wit-Blauw/Green Choice en schoolkinderen, volgde ’s avonds een onderling oefenduel.

Sporthal De Reeve in de Overijsselse stad puilde ruim voor de wedstrijd al uit. Een lange rij voor de hoofdingang voorspelde al een uur voor het eerste fluitsignaal al dat het gezellig druk ging worden. Iedere toeschouwer werd ook nog eens in een oranje t-shirt gestoken, waardoor de tribune zeer sfeervol oogde. Daarnaast had de organisatie flink zijn best gedaan met de aankleding van de hal en het hield de dienstdoende DJ de sfeer er lekker in. Nooit eerder speelde Nederland in zo’n entourage een trainingswedstrijd. En dus kostte het de spelers na afloop geen enkele moeite om vele t-shirts en kaarten van handtekeningen te voorzien of even op de foto te gaan.

Eerder op de dag was de selectie ontvangen op het gemeentehuis, waar burgemeester Bort Koelewijn en Geert Meijering, wethouder van Sport, de spelers en technische staf hartelijk welkom heten. Daarna volgde een kidspersconferentie met kinderen van de Koningin Emmaschool. Dat leverde een hoop lachende gezichten op.

Daarna gingen de internationals aan de slag met de clinics voor honderden kinderen. Onder prettige weersomstandigheden was het genieten geblazen op de velden van DOS Kampen/Veltman en Wit-Blauw/Green Organics, de twee verenigingen die de dag samen organiseerden en dit tot in de puntjes geregeld hadden.