Uitnodiging voor alle Kangoeroes op zaterdag 5 november 2016 in Alphen aan den Rijn!
1 oktober 2016
Schoolkorfbal is vernieuwd!
26 oktober 2016

EK Korfbal in Dordrecht meer dan alleen topsport

Dordrecht, hart van de korfbalgekke regio Drechtsteden, korfbalstad in Nederland, met vijf clubs, 5000 betrokken korfballers en een Regionaal Talentcentrum. En, van 22 tot en met 30 oktober gastheer van het EK, met de van ijs- tot korfbalarena omgetoverde Sportboulevard als centrale plek. Het EK belooft in Dordrecht meer dan alleen topsport.

De lokale clubs staan klaar om de Europese teams een warm welkom te geven en te begeleiden in hun stad. En, met een divers randprogramma kan jong en oud de kracht van de sport ervaren. Kortom: EK korfbal zal een beleving zijn voor de korfbalfanaat, de sportliefhebber én de trotse Dordtenaar.

Korfbal on Tour

In de aanloop naar en tijdens het EK wordt de korfbalsport op verschillende manieren onder de aandacht gebracht bij de Dordtse jeugd. Met leuke en doelgroepsgerichte activiteiten ervaren zo’n 3.000 Dordtse kinderen en jongeren zélf de kracht van de sport. Korfbal on Tour omvat de volgende onderdelen: clinics op school en op de EK Korfbal wedstrijdlocatie, een bezoek aan een wedstrijd of training van TeamNL inclusief kidspersconferentie en handtekeningensessie, een G-korfbaltoernooi voor kinderen met een beperking, een Giga Kangoeroe Klupdag voor de mini’s en Schoolsport Zaalkorfbal waarvan de finale in het EK Korfbalstadion wordt gespeeld als voorprogramma op de wedstrijd van TeamNL.
In de verschillende onderdelen is sprake van een nauwe en enthousiaste samenwerking tussen de Dordtse korfbalverenigingen, Sportbedrijf Dordrecht en het KNKV. Alle deelnemers aan Korfbal on Tour kunnen als vervolg hierop gebruik maken van drie gratis proeftrainingen bij een Dordtse korfbalclub naar keuze.
Meer informatie over de Korfbal on Tour lees je in de EK-special van de nieuwsbrief van Dordt Sport.

Uniek twinning project Dordtse korfbalverenigingen

De vijf Dordtse korfbalverenigingen CKV Oranje Wit, Sporting Delta, DeetosSnel, SC Movado en KC Dordrecht treden allen op als gastheer voor een Europees landenteam. Ze faciliteren de trainingslocatie en gaan de buitenlandse gasten wegwijs maken in de stad. DeetosSnel zal Catalonië ontvangen, Turkije wordt gekoppeld aan KC Dordrecht. SC Movado ontfermt zich over Polen, Duitsland zal bij CKV Oranje Wit in goede handen zijn en Sporting Delta tenslotte ‘adopteert’ Engeland. De atleten zijn hiermee even onderdeel van de Dordtse korfbalgemeenschap en maken kennis met de stad Dordrecht. Bovendien is het een uitstekend middel om het internationale korfbalnetwerk breder te onderhouden en te versterken. Regionale korfbalclubs Albatros en HKC ontvangen respectievelijk Rusland en Tsjechië.

Wethouder Rinette Reynvaan (Sport): ‘Ik ben blij en trots dat Dordrecht weer gastheer is van een internationaal topsportevenement. Dordrecht leent zich uitstekend als speelstad van dit EK. Bijzonder dat lokale en regionale verenigingen de Europese teams een warm welkom geven. Dordrecht kijkt uit naar dit EK en wenst alle ploegen veel succes in de voorbereiding’.